неділю, 12 серпня 2012 р.

Селище Маневичі Волинської області. Тут й досі Ілліч веде до комунізму увесь район

Нещодавно мені випала нагода побувати у селищі Маневичі Волинського району. Селище нічим особливим не відрізняється від інших, крім великої кількості населення (понад 10 тис мешканців; на моїй рідній Львівщині є міста, які суттєво менше населені), статусом районного центру та, як це не дивно для Волині, пам'ятником Леніна перед районною радою...


Дуже дивно, що ні влада, ні люди за 20 років незалежності не зініціювали демонтаж пам'ятника людині, яка поховала на початку ХХ ст. українську незалежність та була винуватцем численних жертв серед українців під час україно-російської війни 1917-1922 рр.

1 коментар:

  1. шановний автор, Леніна з Маневич вже неодноразово хотіли прибрати. але всі спроби блокуються екс-комсомольським керівництвом району. зокрема, у 2011 році депутатами, представниками ВО "свобода" була подана пропозиція про знесення памятника. "чистий" прибуток від продажі бронзового монументу становить 40тис.$ . ця пропозиція не знайшла підтримки навіть серед інших опозиційних депутатів, а тих, хто запропонував переплавити Ілліча облили брудом і звинуватили у паплюженні історії селища.

    ВідповістиВидалити